Warmtepomp

Bent u op zoek naar een warmtepomp type lucht lucht of lucht water? Reken op Airco Center Heist! Onze garantie? Een standaard of hybride warmtepomp aan een scherpe prijs!

Waarom een warmtepomp kopen?

Een warmtepomp is al lang geen overbodige luxe meer. In tijden van uit de pan springende energieprijzen kan u zelfs een heleboel besparen door een warmtepomp te kopen. Een warmtepomp is een zeer flexibele oplossing. Er zijn verschillende warmtepompen op de markt. Bij Airco Center Heist plaatsen en installeren we warmtepompen van het type lucht/lucht en lucht/water. Ook hybride opstellingen, waar we uw warmtepomp combineren met een CV ketel, zijn mogelijk.

Warmtepomp lucht lucht of lucht water?

Warmtepompen van het type lucht/lucht en lucht/water onttrekken energie uit de buitenlucht. Die energie kan u vervolgens gebruiken om te verwarmen of te verkoelen, maar ook voor warm water. Een warmtepomp type lucht/lucht is in principe vergelijkbaar met een airco. Een warmtepomp type lucht/water gebruikt u wanneer u wil werken met vloerverwarming, convectoren, radiatoren en het sanitair water wilt verwarmen. Als u kiest voor een warmtepomp type lucht/water kunnen we voor u een hybride opstelling voorzien.

BETROUWBARE SPECIALIST VOOR WARMTEPOMPEN

Kiest u voor een warmtepomp type lucht lucht? Of een warmtepomp type lucht water? Bij Airco Center Heist bent u verzekerd van topkwaliteit. We plaatsen uitsluitend warmtepompen van topmerken als Fujitsu, Daikin of General Airco.

Fujitsu airco General airco Daikin airco

Doe beroep op de vakmensen van Airco Center Heist als u een nieuwe warmtepomp zoekt. U kan op ons rekenen voor de installatie, herstellingen en het onderhoud. Wilt u advies op maat waar u echt wat aan heeft? Service is veel meer dan een woord bij Airco Center Heist.

Ook wanneer u een airco of ventilatiesysteem wilt laten installeren, kan u steeds beroep doen op de uitgebreide vakkennis van onze professionals.

Een warmtepomp is efficiënt

Het belangrijkste voordeel van een warmtepomp is de efficiënte werking. Reken voor een lucht/lucht of lucht/water warmtepomp op een prestatiecoëfficiënt van 4 à 5. Dat wil zeggen dat u een rendement haalt van maar liefst 400% à 500%.

Omdat een warmtepomp minder energie verbruikt is de investering in een warmtepomp niet alleen een goed idee voor uw portefeuille. Ook het milieu vaart er wel bij.

Hoe werkt een warmtepomp?

In principe is de werking van een warmtepomp vrij eenvoudig. Zowel een warmtepomp type lucht/lucht als lucht/water onttrekt warmte aan de buitenlucht en geeft die opnieuw af in uw woning. Een warmtepomp type lucht/lucht geeft de warmte af aan de binnenlucht, terwijl een warmtepomp type lucht/water gebruikt wordt om water te verwarmen.

Omdat een warmtepomp tot 80% van de opgewekte warmte uit de omgeving haalt, is het een zeer zuinige en duurzame oplossing. De overige 20% wordt opgewekt adhv elektriciteit. Belangrijk om weten is dat een warmtepomp – vergeleken met een traditionele CV ketel – uw woning op een lagere temperatuur verwarmt. Een warmtepomp installatie is dus vooral interessant wanneer uw woning goed geïsoleerd is en uitgerust is met bv vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Welke warmtepomp kiezen?

Wanneer u beslist om een warmtepomp te laten installeren, zijn er enkele belangrijke vragen die u zichzelf best stelt. Uiteraard kan u rekenen op onze ervaren warmtepomp installateurs voor advies op maat. Contacteer ons voor een afspraak.

Warmtepomp type lucht/lucht

Een warmtepomp type lucht/lucht onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die om uw woning te verwarmen. Een lucht/lucht warmtepomp werkt met de klassieke binnenunits. Voor de binnenunits kan u kiezen uit vloer, wand, plafond, cassette en kanaalunits.

Warmtepomp type lucht/water

Een warmtepomp type lucht/water onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt die om af te geven aan het watercircuit, vloerverwarming, radiatoren en/of sanitair warm water.

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een warmtepomp en een gasketel. Hybride warmtepompen worden meestal geïnstalleerd in woningen met onvoldoende isolatie waar gewerkt wordt op een hogere watertemperatuur.

Single Split warmtepomp

Single split warmtepomp systemen maken gebruik van één enkele binnenunit. Een single split warmtepomp systeem wordt gebruikt wanneer u slecht één enkele ruimte wilt verwarmen.

Multi Split warmtepomp

Multi split warmtepomp systemen maken gebruik van meerder binnenunits. Een multi split warmtepomp systeem wordt gebruikt wanneer u uw volledige woning wilt verwarmen.

Contacteer ons

Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be

Lees ook even ons privacybeleid. Privacy is belangrijk voor ons. Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.