Warmtepomp onderhoud

Voor warmtepomp onderhoud rekent u op Airco Center Heist. We onderhouden warmtepompen van alle merken. Daikin, Fujitsu, General en meer. Onderhoudscontract mogelijk.

Om uw warmtepomp in topvorm te houden is een regelmatig onderhoud geen overbodige luxe. Een degelijk onderhoud is noodzakelijk om het rendement van uw warmtepomp hoog te houden. Ook de levensduur van uw warmtepomp wordt gunstig beïnvloed wanneer u uw warmtepomp op tijd en stond van een welverdiend onderhoud voorziet. Eventuele problemen worden tijdig geconstateerd, wat de kans op hoge reparatiekosten serieus verminderd. Omdat uw warmtepomp efficiënter werkt, vermijdt u onverwachte storingen en daarmee gepaard gaande uitvallen.

Minder onderhoud dan traditionele alternatieven

Hoewel een warmtepomp regelmatig onderhoud nodig heeft, zijn de vereisten voor het onderhoud van een warmtepomp minder dan bij traditionele gasketels of mazoutketels. Bij traditionele verwarmingsopties dient met rekening te houden met de verbranding, rookgasafvoer, verluchting,… allemaal punten die eventueel problemen kunnen veroorzaken. Bij een warmtepomp wordt de warmte opgewekt door de compressor in de buitenunit en overgedragen naar de wisselaar in de binnenunit, dit alles gebeurt als één gesloten systeem.

Onderhoudscontract voor uw warmtepomp

Wilt u er zeker van zijn dat uw warmtepomp steeds zo efficiënt mogelijk functioneert? Als u een onderhoudscontract afsluit, nemen we het periodieke onderhoud van uw warmtepomp voor onze rekening.

Het onderhoudscontract voor uw warmtepomp omvat

  • Het reinigen en desinfecteren van batterij/wisselaar en omkasting van het buitentoestel
  • De controle van de verschillende temperaturen (koeling en verwarming)
  • De controle van de verschillende aansluitingen (koeltechnisch en elektrisch)

Belangrijk

  • De binnen- en buitenunits dienen vrij toegankelijk te zijn
  • De bedieningen dienen aanwezig te zijn voor de nodige testen
  • Wij gaan ervan uit dat de verschillende systemen werkende zijn en functioneren zonder eventuele gebreken.

Bij eventuele vaststelling van een defect zal eerst een gepast voorstel gemaakt worden alvorens over te gaan tot de herstelling.
Standaard raden we een jaarlijks onderhoud aan voor een warmtepomp-installatie. Uiteraard kunnen we een onderhoudscontract afsluiten dat precies aansluit bij uw warmtepomp systeem. Contacteer ons voor de mogelijkheden.

Onze warmtepomp service gaat veel verder dan enkel het onderhoud. Ook voor de installatie en eventuele herstellingen, kan u beroep doen op de uitgebreide vakkennis van onze ervaren warmtepomp installateurs. Laat een warmtepomp installeren door Airco Center Heist aan uw plafond, vloer of wand.

Contacteer ons

Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be

Lees ook even ons privacybeleid. Privacy is belangrijk voor ons. Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.