Airco

Uw comfort,
onze verantwoordelijkheid

 • Gecertificeerd Airco Deskundige
 • Erkend koeltechnicus – Categorie I
 • RESCert – Renewable Energy Systems Certification
 • +20 jaar ervaring
 • Oplossingen op maat
Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be

Heeft u een vraag?
Contacteer ons!

0471/74.03.74

Waarom kiezen voor airco?

Er zijn een heleboel interessante voordelen verbonden aan het installeren van een airco systeem.

Airco met buiten- en binnenunit(s)

Een airco met buitenunit onttrekt energie uit de buitenlucht, die daarna kan worden ingezet om de lucht te verwarmen of verkoelen. De opgewekte energie kan ook dienen voor warm water in een badkamer of keuken.

Airco Center Heist is de specialist in het leveren en installeren van airco’s. U kan rekenen op ons vakmanschap voor single-split, multi-split en VRV/VRF aircosystemen.
Bij een onderhoud komen onze vakmensen bij u thuis langs en zorgen voor de reiniging, het onderhoud en eventuele reparaties aan de airco. Ze controleren of alle onderdelen van de airco in orde zijn. Daarbovenop kijken ze ook de lekdichtheid van de airco na.

De frequentie van het onderhoud verschilt per toestel. We raden wel aan om op regelmatige basis een onderhoud te laten uitvoeren, zodat uw airco optimaal blijft werken. Zo vermijdt u dure herstellingen. Bovendien gaat uw airco dan langer mee en verbruikt hij minder energie.

Daikin - Airco met buitenunit en binnenunits

Multi-split airco vs Single-split airco

Duurzaamheid airco

Verbruik van uw airco

In vergelijking met mobiele airco’s hebben airco systemen met buitenunit een groter koelvermogen. Toch zijn ze veel energiezuiniger dan hun mobiele tegenhangers. Onze airco systemen met buitenunit zijn uitgerust met inverter technologie, waardoor ze het koelvermogen precies kunnen afstemmen op de vraag, wat uiteraard het verbruik alleen maar ten goede komt.

Airco systemen met buitenunit worden aangesloten op de centrale luchtkanalen van een gebouw, wat zorgt voor een betere isolatie en distributie van gekoelde lucht. Dit helpt om energieverspilling tegen te gaan, aangezien de gekoelde lucht direct naar de gewenste ruimtes wordt geleid.

Vergeleken met mobiele airco’s zijn airco systemen met buitenunit dubbel zo efficiënt. Concreet kan u rekenen op een stroomverbruik van ongeveer 0.75 kWh.

Ruime keuze voor de binnenunits

Een airco wandmodel is een compacte oplossing met een leuk design. Een wandmodel wordt aan de muur bevestigd. Deze airco units zijn beschikbaar in een heleboel verschillende kleuren en uitvoeringen. Daarom zijn airco wandmodellen geschikt voor elk interieur.

Een vloermodel airco is de ideale manier om een kamer te verkoelen of verwarmen. Dit type airco is ontworpen om op de vloer te staan. Onze vloermodel airco’s zijn zowel verkrijgbaar als monosplit en als (multi) split systeem. Belangrijk bij de uiteindelijke keuze zijn de beschikbare ruimte en het model dat uw voorkeur draagt. Een airco vloermodel werkt op een zeer snelle en efficiënte manier.

Een airco plafondmodel is de ideale oplossing voor lange ruimtes, bv bedrijfsruimtes, kantoren en andere commerciële ruimtes. De airco wordt tegen het plafond geïnstalleerd en neemt daardoor zo goed als geen ruimte in beslag. Een airco plafondunit werkt op een zeer snelle en efficiënte manier. Het verkoelen (of verwarmen) van de ruimte gaat dan ook zeer snel.

Zowel in commerciële als residentiële gebouwen is een cassette airco een uitstekende keuze. Een airco cassettemodel wordt namelijk volledig weggewerkt waardoor de esthetische uitstraling van de ruimte behouden blijft. Met een cassette airco kan u optimaal genieten van een perfect binnenklimaat zonder dat er een lelijk apparaat aan de muur of de vloer bevestigd moet worden. Een airco cassettemodel wordt volledig geïntegreerd in het plafond en is een zeer discrete en onopvallende oplossing om een ruimte te verkoelen en te verwarmen.

Een kanaal airco is een compacte binnenunit die in een vals plafond wordt ingebouwd. Hierdoor is de unit zo goed als onzichtbaar. Daarbij komt dat een airco kanaalmodel zo goed als geruisloos werkt. Een kanaal unit is dus de meest discrete airco oplossing, zowel visueel als qua geluid. Een airco kanaalmodel is een populaire keuze voor thuis, maar ook voor gebruik in kantoorgebouwen, restaurants en winkels.

Waar moet u op letten als u een airco wilt kopen?

U heeft beslist om een airco te kopen? Goede keuze! Toch zijn er een heleboel zaken waar u misschien nog niet aan gedacht heeft. We zetten de belangrijkste aandachtspunten even voor u op een rijtje:

 • Welk budget wilt u besteden?
 • Wilt u één of meerdere ruimtes koelen?
 • Wilt u het apparaat voor korte of langere periodes gebruiken?
 • Wilt u enkel koelen? Of ook verwarmen?
 • Is er plaats voor de buitenunit?

Ook bij de keuze voor het apparaat, stel u zich best enkele vragen:

 • Welk energieverbruik heeft u voor ogen?
 • Wilt u een apparaat met koelvermogen op maat van de ruimte?
 • Wat met het geluidsniveau? (installatie in slaapkamer, bureau, woonkamer, …)
 • Welk merk draagt uw voorkeur? En hoe zit het met de fabrieksgarantie?
 • Wilt u een apparaat met extra functionaliteiten?
  • Inverter
  • Detectie van personen in de ruimte
  • Bediening met smartphone, tablet, …

Airco van topkwaliteit

Als u uw airco laat installeren door Airco Center Heist, bent u verzekerd van topkwaliteit. We installeren uitsluitend airco systemen van welbekende merken als Daikin en Fujitsu.

Daikin Fujitsu
Meer dan 90 jaar actief in de HVAC-industrie. Geschiedenis van meer dan 80 jaar.
Bekend om zijn innovatieve technologieën en hoogwaardige producten. Toonaangevende leverancier van IT-producten en diensten, maar produceert ook airconditioners van hoge kwaliteit.
Ruim assortiment, waaronder split-systemen, multi-split-systemen, VRV-systemen (Variable Refrigerant Volume) en warmtepompen. Zowel voor residentiële als commerciële toepassingen. Ruim assortiment, waaronder split-systemen, multi-split-systemen, VRF-systemen (Variable Refrigerant Flow) en warmtepompen. Zowel voor residentiële als commerciële toepassingen.
Sterke focus op energie-efficiëntie, bekend om zijn innovatieve inverter-technologie. Streven naar hoge SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) en HSPF (Heating Seasonal Performance Factor) ratings om efficiëntie te garanderen
Reputatie als een pionier op gebied van airconditioning. Ontwikkelde geavanceerde functies zoals intelligente controlesystemen, luchtzuiveringstechnologieën, geluidsarme werking en milieuvriendelijke koelmiddelen. Integratie van innovatieve technologieën. Geavanceerde functies zoals slimme bediening via mobiele apparaten, luchtreinigingsfilters en stille werking.
Sterke wereldwijde aanwezigheid. Eén van de grootste fabrikanten van airco systemen ter wereld. Wereldwijde aanwezigheid. Aanzienlijk marktaandeel en een solide reputatie.

Premies

Wanneer u beslist om een nieuwe airco te laten installeren, zijn er een heleboel interessante premies die u kan gebruiken om uw totale kost te drukken.

Vandaag de dag bestaan er een heleboel premies voor de installatie van airco systemen. De Vlaamse Overheid lanceerde de website premiezoeker.be om u een volledig overzicht te bieden. U kan ook binnen springen bij uw lokale Energiehuis of u kan ons contacteren. We helpen u met plezier verder.

GRATIS plaatsbezoek

Wilt u weten welke airco het meest geschikt is voor uw specifieke situatie?
Laat uw gegevens achter. We komen volledig vrijblijvend langs om samen met u de mogelijkheden te bekijken.

Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be