Warmtepomp installatie

Energiezuinig,
comfort thuis

Duurzaamheid airco

Warmtepomp installatie door ervaren vakmensen

Wanneer u uw nieuwe warmtepomp laat installeren door de vakmensen van Airco Center Heist brengt dat een heleboel interessante voordelen met zich mee:

 • Jarenlange ervaring
  Onze warmtepomp installateurs zijn op de hoogte van de nieuwste technieken en garanderen een efficiënte en propere installatie
 • Professioneel advies
  Onze vakmensen helpen u bij het kiezen van de juiste warmtepomp
 • Regelmatig onderhoud
  Naast de installatie van uw warmtepomp, zorgen onze vakmensen ook voor het onderhoud

Installatie van uw nieuwe warmtepomp

In de meeste gevallen doen we de installatie van uw warmtepomp in één dag. Om uw warmtepomp op de meest efficiënte manier te installeren, gaan we als volgt te werk:

 • Planning
  Eerst bepalen we samen wat de meest geschikte warmtepomp is voor uw specifieke situatie. Er zijn een heleboel factoren waar u best rekening mee houdt bij het kiezen van uw warmtepomp:

  • Wilt u enkel verwarmen of ook verkoelen?
  • Hoeveel ruimtes wilt u verwarmen of verkoelen?
  • Wilt u uw warmtepomp combineren met zonnepanelen of vloerverwarming?

Deze factoren bepalen mee of u best kiest voor een volledig elektrische of hybride warmtepomp, of een combinatie met gasketel. Daarnaast is een EPB-verslag belangrijk bij nieuwbouw of renovatie om het juiste vermogen te bepalen. Heeft u geen EPB-verslag? Dan maken onze vakmensen zelf een warmteverliesberekening.

 • Installatie
  Een team van ervaren technici verzorgt de installatie van uw nieuwe warmtepomp. We beschikken over de nodige expertise om uw warmtepomp te installeren, ongeacht het merk.
  Volledig volgens de regels van de kunst plaatsen en installeren we de buitenunit en binnenunit(s). We zorgen ervoor dat de installatie van de buitenunit op een veilige en toegankelijke plaats gebeurt. Zo zal het onderhoud in de toekomst vlot verlopen.
 • Indienststelling
  Kiest u ervoor om uw warmtepomp te laten installeren door onze vakmensen? Onze technici kijken na of alle instellingen correct zijn en stellen nadien uw nieuwe warmtepomp in dienst. Na het afstellen is de installatie klaar en kan u uw nieuwe warmtepomp
 • Opvolging
  Uiteraard rekent u ook na de installatie nog op ons. Voor het onderhoud en eventuele herstellingen aan uw warmtepomp doet u beroep op de uitgebreide vakkennis van onze ervaren warmtepomp installateurs. Service is zo veel meer dan een woord bij Airco Center Heist.
Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be

Heeft u een vraag?
Contacteer ons!

0471/74.03.74

Tips voor een efficiënte warmtepomp installatie

Uiteraard wilt u dat uw warmtepomp installatie zo efficiënt mogelijk is. Met deze handige tips weet u meteen waar u op moet letten wanneer u beslist om een warmtepomp te laten installeren.

 • Zorg voor voldoende ruimte voor de buitenunit
  Een warmtepomp bestaat uit een buitenunit en binnenunit(s). De buitenunit wordt best geplaatst op een locatie met een stevige ondergrond die bestand is tegen het gewicht en de Verder is het belangrijk dat er voldoende luchtcirculatie is op de locatie waar u de buitenunit plaatst.
 • Zorg voor goede isolatie
  Een warmtepomp werkt minder efficiënt wanneer uw woning niet voldoende geïsoleerd Het beste rendement wordt gehaald wanneer de watertemperatuur voor de verwarming zo laag mogelijk blijft (30° à 40°C). Kiest u toch voor de installatie van een warmtepomp in een minder goed geïsoleerde woning? Houdt er dan rekening mee dat er een hogere watertemperatuur nodig is. Daardoor neemt het rendement van de warmtepomp af. Voldoet uw isolatie niet? Dan is een hybride warmtepomp een mogelijke oplossing. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel en haalt zo een beter rendement bij hogere watertemperaturen.

Rennovatie of nieuwbouw?

Warmtepompen bij renovatie

Omdat oudere woningen vaak een hogere warmtebehoefte hebben, is een elektrische warmtepomp niet altijd de beste keuze. Hoewel deze warmtepompen zonder probleem in elke woning geïnstalleerd kunnen worden, werken ze niet altijd even efficiënt. Oudere woningen hebben dikwijls een gebrekkige isolatie, waardoor ze een hogere watertemperatuur nodig hebben. Dit heeft een negatieve invloed op het rendement. Bij niet gerenoveerde woningen is een hybride warmtepomp vaak de enige goede oplossing. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel. De intelligente besturing van uw warmtepomp zorgt ervoor dat uw cv-ketel enkel bij piekbelasting ingeschakeld wordt.

Warmtepompen bij renovatie

Omdat oudere woningen vaak een hogere warmtebehoefte hebben, is een elektrische warmtepomp niet altijd de beste keuze. Hoewel deze warmtepompen zonder probleem in elke woning geïnstalleerd kunnen worden, werken ze niet altijd even efficiënt. Oudere woningen hebben dikwijls een gebrekkige isolatie, waardoor ze een hogere watertemperatuur nodig hebben. Dit heeft een negatieve invloed op het rendement. Bij niet gerenoveerde woningen is een hybride warmtepomp vaak de enige goede oplossing. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel. De intelligente besturing van uw warmtepomp zorgt ervoor dat uw cv-ketel enkel bij piekbelasting ingeschakeld wordt. Warmtepompen bij nieuwbouw
Nieuwbouwwoningen hebben doorgaans goede energetische waarden en een lage warmtebehoefte. Omdat warmtepompen zo efficiënt werken, zijn ze hier een goede keuze als verwarmingssysteem. Daarnaast moet bij nieuwbouwwoningen tegenwoordig een deel van de primaire energiebehoefte uit hernieuwbare energie gehaald worden. Dit speelt uiteraard ook een rol bij de keuze voor de installatie van een warmtepomp.

GRATIS plaatsbezoek

Wilt u weten welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw specifieke situatie?
Laat uw gegevens achter. We komen volledig vrijblijvend langs om samen met u de mogelijkheden te bekijken.

Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be