Warmtepomp installatie

Airco Center Heist is een warmtepomp installateur met massa’s ervaring. Onze garantie? Een feilloze warmtepomp installatie aan een correcte prijs.

Tips voor een efficiënte warmtepomp installatie

We zetten enkele belangrijke aandachtspunten op een rijtje voor een efficiënte installatie van uw warmtepomp. Zo weet u op voorhand waar u aan toe bent.

Zorg voor voldoende ruimte voor de buitenunit

Zoals u waarschijnlijk al wel weet, bestaat een warmtepomp uit een buitenunit en (meerdere) binnenunit(s). De plaatsing van de buitenunit is belangrijk. De buitenunit wordt best geplaatst op een locatie met een stevige ondergrond die bestand is tegen het gewicht en de trillingen van de buitenunit. Verder is het belangrijk dat de locatie van uw buitenunit voldoende luchtdoorstroming biedt.

Zorg voor een goede isolatie

Wanneer uw woning niet voldoende geïsoleerd is, heeft een warmtepomp installatie weinig nut. Door gebrekkige isolatie verminderd het rendement van uw warmtepomp. Een warmtepomp type lucht/water zal veel minder efficiënt werken wanneer uw woning niet voldoende geïsoleerd is. Een warmtepomp zal zijn beste rendement halen als de watertemperatuur voor de verwarming zo laag mogelijk kan gehouden worden (30° à 40°C). Bij woningen met een minder goede isolatie is er een hogere watertemperatuur nodig en zal het rendement van de warmtepomp gaan afnemen. Hybride warmtepompen kunnen een oplossing zijn wanneer de isolatie niet voldoet. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel en geeft ons een beter rendement bij hogere watertemperaturen.

De installatie van uw nieuwe warmtepomp

In de meeste gevallen kunnen we de installatie van uw warmtepomp in één dag afronden. We gaan als volgt te werk:

Planning

In samenspraak bepalen we wat de meest geschikte warmtepomp is voor uw specifieke situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is het EPB-verslag een belangrijk gegeven om het juiste vermogen te gaan bepalen. Indien er geen EPB-verslag beschikbaar is gaan ons mensen zelf aan de slag met een warmteverliesberekening en berekenen het optimale vermogen voor uw nieuwe warmtepomp. Uiteraard zijn er een heleboel factoren die bepalen welke warmtepomp u best kiest. Moet de warmtepomp één ruimte verwarmen en verkoelen? Of meerdere ruimtes? Wilt u enkel verwarmen en verkoelen? Of wilt u ook warm sanitair water? Kiest u best voor een hybride warmtepomp, een combinatie van een warmtepomp en een gasketel? Of kiest u voor een volledig elektrische warmtepomp? Wilt u de warmtepomp gebruiken in combinatie met zonnepanelen of vloerverwarming?

Installatie

Een team van ervaren technici verzorgt de installatie van uw nieuwe warmtepomp. Onze vakmensen kunnen beroep doen op jarenlange ervaring en diepgaande vakkennis. We beschikken over de nodige expertise om uw warmtepomp te installeren, ongeacht het merk.
Volledig volgens de regels van de kunst plaatsen en installeren we de buitenunit en binnenunit(s). We zorgen ervoor dat de buitenunit van uw warmtepomp op een veilige en toegankelijke plaats geïnstalleerd wordt. Zo zal het onderhoud in de toekomst veel vlotter kunnen gebeuren.

Indienststelling

Onze technici kijken na of alle instellingen correct zijn en stellen uw warmtepomp in dienst. Na het afstellen is de installatie klaar en kan u uw nieuwe warmtepomp gebruiken.

Renovatie of nieuwbouw?

Zowel bij renovatie als nieuwbouw is een warmtepomp een goede keuze. Hoewel warmtepompen bij nieuwbouw steeds een populaire keuze zijn, kan u net zo goed een warmtepomp laten installeren in uw bestaande woning.

Warmtepompen bij renovatie

Omdat oudere woningen vaak een hogere warmtebehoefte hebben, is een elektrische warmtepomp niet altijd de beste keuze. Hoewel deze warmtepompen zonder probleem in elke woning geïnstalleerd kunnen worden, zullen ze niet altijd even efficiënt werken. Oudere woningen hebben dikwijls een gebrekkige isolatie en hebben een hogere watertemperatuur nodig wat het rendement negatief beïnvloedt. Bij niet gerenoveerde woningen is een hybride warmtepomp vaak de enige juiste oplossing. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel . De intelligente besturing van uw warmtepomp zorgt ervoor dat uw CV ketel enkel bij piekbelasting ingeschakeld wordt.

Warmtepompen bij nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen beschikken doorgaans over goede energetische waarden en hebben een lage warmtebehoefte. Een warmtepomp is tegenwoordig het meest gebruikte verwarmingssysteem bij nieuwbouw om de simpele reden dat ze het meest efficiënt werken in nieuwbouwwoningen. De vereiste om bij nieuwbouw een deel van de primaire energiebehoefte uit hernieuwbare energie te halen, speelt uiteraard ook een rol bij de keuze voor een warmtepomp.

Contacteer ons

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Lees ook even ons privacybeleid. Privacy is belangrijk voor ons. Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.