Warmtepomp installatie

Airco Center Heist is uw referentie voor een warmtepomp installatie van topkwaliteit. Bij ons kan u uw warmtepomp laten installeren aan een scherpe prijs.

Tips voor een efficiënte warmtepomp installatie

Uiteraard wilt u een zo efficiënt mogelijke warmtepomp installatie. Met deze handige tips weet u meteen waar u op moet letten wanneer u beslist om een warmtepomp te laten installeren.

Zorg voor voldoende ruimte voor de buitenunit

Zoals u waarschijnlijk al wel weet, bestaat een warmtepomp installatie uit een buitenunit en (meerdere) binnenunit(s). De plaatsing van de buitenunit is belangrijk. De buitenunit van uw warmtepomp wordt best geplaatst op een locatie met een stevige ondergrond die bestand is tegen het gewicht en de trillingen van de buitenunit. Verder is het belangrijk dat er voldoende luchtdoorstroming is op de locatie waar u de buitenunit plaatst.

Zorg voor een goede isolatie

Wanneer uw woning niet voldoende geïsoleerd is, heeft de installatie van een warmtepomp weinig nut. Door gebrekkige isolatie vermindert het rendement van uw warmtepomp. Een warmtepomp type lucht/water zal veel minder efficiënt werken wanneer uw woning niet voldoende geïsoleerd is. Een warmtepomp zal zijn beste rendement halen als de watertemperatuur voor de verwarming zo laag mogelijk kan gehouden worden (30° à 40°C). Kiest u toch voor de installatie van een warmtepomp in een minder goed geïsoleerde woning? Houd er dan rekening mee dat er een hogere watertemperatuur nodig is en dat het rendement van de warmtepomp zal afnemen. Hybride warmtepompen kunnen een oplossing zijn wanneer de isolatie niet voldoet. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel en haalt een beter rendement bij hogere watertemperaturen.

De installatie van uw nieuwe warmtepomp

In de meeste gevallen kunnen we de installatie van uw warmtepomp in één dag afronden. Om uw warmtepomp op de meest efficiënte manier te installeren, gaan we als volgt te werk:

Planning

In samenspraak bepalen we wat de meest geschikte warmtepomp is voor uw specifieke situatie. Bij nieuwbouw of een grondige renovatie is het EPB-verslag een belangrijk gegeven om het juiste vermogen te gaan bepalen. Indien er geen EPB-verslag beschikbaar is gaan ons mensen zelf aan de slag met een warmteverliesberekening en berekenen het optimale vermogen voor uw nieuwe warmtepomp. Uiteraard zijn er een heleboel factoren die bepalen welke warmtepomp u best kiest. Moet de warmtepomp één ruimte verwarmen en verkoelen? Of meerdere ruimtes? Wilt u enkel verwarmen en verkoelen? Of wilt u ook warm sanitair water? Kiest u best voor een hybride warmtepomp, een combinatie van een warmtepomp en een gasketel? Of kiest u voor een volledig elektrische warmtepomp? Wilt u de warmtepomp gebruiken in combinatie met zonnepanelen of vloerverwarming?

Installatie

Een team van ervaren technici verzorgt de installatie van uw nieuwe warmtepomp. Onze vakmensen kunnen beroep doen op jarenlange ervaring en diepgaande vakkennis. We beschikken over de nodige expertise om uw warmtepomp te installeren, ongeacht het merk.
Volledig volgens de regels van de kunst plaatsen en installeren we de buitenunit en binnenunit(s). We zorgen ervoor dat de installatie van de buitenunit op een veilige en toegankelijke plaats gebeurt. Zo zal het onderhoud in de toekomst veel vlotter kunnen gebeuren.

Indienststelling

Kiest u ervoor om uw warmtepomp te laten installeren door onze vakmensen? Na de installatie zullen onze technici kijken na of alle instellingen correct zijn. Daarna wordt uw nieuwe warmtepomp in dienst gesteld. Na het afstellen is de installatie klaar en kan u uw nieuwe warmtepomp gebruiken.

Opvolging

Uiteraard kan u ook na de installatie op ons blijven rekenen. Ook voor het onderhoud en eventuele herstellingen aan uw warmtepomp kan u beroep doen op de uitgebreide vakkennis van onze ervaren warmtepomp installateurs. Service is zo veel meer dan een woord bij Airco Center Heist.

Renovatie of nieuwbouw?

Zowel bij renovatie als nieuwbouw is een warmtepomp een goede keuze. Hoewel warmtepompen bij nieuwbouw steeds een populaire keuze zijn, kan u net zo goed kiezen voor de installatie van een warmtepomp in een bestaande woning.

Warmtepompen bij renovatie

Omdat oudere woningen vaak een hogere warmtebehoefte hebben, is een elektrische warmtepomp niet altijd de beste keuze. Hoewel deze warmtepompen zonder probleem in elke woning geïnstalleerd kunnen worden, zullen ze niet altijd even efficiënt werken. Oudere woningen hebben dikwijls een gebrekkige isolatie en hebben een hogere watertemperatuur nodig wat het rendement negatief beïnvloedt. Bij niet gerenoveerde woningen is een hybride warmtepomp vaak de enige juiste oplossing. Een hybride warmtepomp werkt namelijk in combinatie met een gasketel . De intelligente besturing van uw warmtepomp zorgt ervoor dat uw CV ketel enkel bij piekbelasting ingeschakeld wordt.

Warmtepompen bij nieuwbouw

Nieuwbouwwoningen beschikken doorgaans over goede energetische waarden en hebben een lage warmtebehoefte. Een warmtepomp is tegenwoordig het meest gebruikte verwarmingssysteem bij nieuwbouw om de simpele reden dat ze het meest efficiënt werken in nieuwbouwwoningen. De vereiste om bij nieuwbouw een deel van de primaire energiebehoefte uit hernieuwbare energie te halen, speelt uiteraard ook een rol bij de keuze voor de installatie van een warmtepomp.

Contacteer ons

Thank you for your message. It has been sent.
Het formulier werkt even niet. Probeer nog eens of stuur je vraag naar david@aircocenter-heist.be

Lees ook even ons privacybeleid. Privacy is belangrijk voor ons. Uw persoonsgegevens worden enkel gebruikt om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Persoonsgegevens zullen dan ook nooit doorgegeven worden aan derden.